N-VA Zaventem wenst afstand te nemen van de “ Gemeentelijke infogids 2011-2012”

Op 21 april 2011

De gemeente Zaventem verspreidt momenteel een gemeentelijke infogids onder haar inwoners. Opmerkelijk hierbij is het feit dat het voorwoord van Burgemeester  Vermeiren ( Open VLD) en de Schepen van Informatie Holemans ( Open VLD) in vier talen wordt gebracht (Nederlands, Frans, Engels en Duits). Naast de vermelding in vier talen van het voorwoord en de gemeentediensten bevat de brochure, die 52 bladzijden telt, een aantal tweetalige advertenties van handelaars.

Het gemeentebestuur van Zaventem wenst zich te profileren als een gemeente waarin iedereen welkom is, maar vergeet hierbij om de positie van het Nederlands als officiële en als voertaal gevrijwaard te houden.

Voor N-VA Zaventem is het onbegrijpelijk dat een gemeente die zwaar lijdt onder de verfransingsdruk en de verbrusseling een gids uitbrengt waar niet uitsluitend het Nederlands wordt in gebruikt. Volgens N-VA gemeenteraadsleden Roger Artois en Erik Rennen is dit weeral een kaakslag voor alle Vlamingen die het goed menen met deze gemeente en die het Vlaams karakter willen vrijwaren. Daarenboven mag volgens de taalwet de overheid enkel in het Nederlands communiceren. Dat het meertalige voorwoord en de tweetalige advertenties nu juist in een uitgave van de gemeente Zaventem verschijnt, is dus een inbreuk op deze taalwet.

Mark Demesmaeker (N-VA), Vlaams volksvertegenwoordiger zal hierover een schriftelijke vraag stellen aan Vlaams Minister Bourgeois die bevoegd is voor de Vlaamse rand.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is