N-VA Zaventem betreurt afschaffen van de Gordel

Op 31 juli 2012

Op 2 september wordt de allerlaatste Gordel georganiseerd. De Gordel zal vervangen worden door een evenement dat zich meer op het toeristische zal focussen. N-VA Zaventem vreest dat het oorspronkelijke doel - het benadrukken van het Vlaams karakter van de rand rond Brussel - overboord gegooid zal worden.

Erik  Rennen van N-VA Zaventem: "Na de schijnsplitsing van BHV is het volgens verschillende burgemeesters niet meer nodig om de Gordel te organiseren. Ook de communautaire pacificatie waar de federale meerderheidspartijen op hopen is een utopie en zal blijken uit de aggresieve verkiezingscampagne die Union des Francophones zal voeren in de Vlaamse rand. De Gordel gaat echter over veel meer dan BHV en communautair gekrakeel. De Gordel is uitgegroeid tot een waar volksfeest voor jong en oud, zowel voor de actieve sporter als voor families met kleine kinderen. Door de lage drempel is de gordel ook de perfecte gelegenheid voor buitenlanders om kennis te maken met onze mooie streek."

Tom De Vits, voorzitter van Jong N-VA Zaventem, sluit zich daar bij aan: "De Gordel heeft in het verleden bewezen een politieke rol te spelen. De de facto uitbreiding van Brussel en het opgeven van de zes faciliteitengemeenten door de traditionele partijen maken dat de Gordel meer dan ooit nodig is. Het idee dat de schijnsplitsing van BHV de verfransing tegen zal houden is fout, net daarom moeten we verder blijven inzetten op het Vlaams karakter van onze gemeente en de rand met de Gordel als uitgangsbord."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is