Verhuist het vredegerecht van Zaventem na de zomer ?

Op 21 juni 2013

Vredegerecht Vilvoordelaan

Zaventems N-VA-Senator Lieve Maes blijft het dossier van de huisvesting van het Vredegerecht in Zaventem opvolgen. Het huidige gebouw aan de Vilvoordelaan werd in de loop van 2012 ongeschikt verklaard. Na een eerdere vraag aan de bevoegde staatssecretaris Servais Verherstraeten bleek dat de Regie der Gebouwen sinds oktober 2012 op zoek was naar een nieuwe locatie. Het antwoord op een nieuwe vraag, dat Lieve Maes deze week kreeg, houdt in dat het Vredegerecht waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar een nieuw onderkomen zou vinden in de buurt van de Leuvensesteenweg.

Lieve Maes (N-VA-Senator): ”Ik ben bijzonder blij dat de Zaventemse rechtzoekenden én het personeel van het Vredegerecht nu eindelijk weer gebruik zullen kunnen maken van een gebouw dat veilig en comfortabel is. Er is eindelijk zicht op een oplossing. ”

Volgens de staatssecretaris wordt binnenkort het huurcontract ondertekend. Als de Ministerraad nog voor het zomerreces zijn akkoord kan geven, kan de verhuurder starten met het uitvoeren van de inrichtingswerken, die ongeveer 3 maanden zullen duren. Als alles volgens planning verloopt, zou het gebouw in de loop van het najaar in gebruik kunnen genomen worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is