N-VA Zaventem lanceert campagne: een hechte ploeg voor een Beter Bestuur!

Op 10 juli 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024
N-VA N-VA Zaventem lanceert campagne: met hechte ploeg voor een Beter Bestuur

Met een sterke mix van politieke ervaring en nieuwe gezichten trekt het N-VA-team onder leiding van kandidaat burgemeester Erik Rennen in oktober naar de kiezer. “Met Lieve Maes en Tom De Vits op plaats twee en drie hebben we bijna 25 jaar professionele politieke ervaring in huis. We trekken met een sterke en hechte ploeg naar de kiezer en willen graag de grootste partij worden in onze gemeente”, zegt Rennen.  

“Ervaring en expertise, inzet, inhoud en vernieuwing zijn onze centrale pijlers”, legt voorzitter Phillippe Laeremans uit. “Het resultaat mag er zijn: onze kandidaten brengen stuk voor stuk enorme meerwaarde. We gaan vol voor een betere, mooiere en aangenamere Vlaamse gemeente.” 

“Meteen inzetbare politieke ervaring” 

Volgens Rennen is er veel werk aan de winkel. “Onze gemeente heeft nood aan een nieuwe ploeg die die meteen aan de slag kan. Dan heb je mensen met politieke ervaring nodig. Met gemeenteraadsleden Lieve Maes en Tom De Vits, die respectievelijk de tweede en derde plaats innemen, hebben we bijna 25 jaar aan politieke expertise in huis. Lieve zetelde in de senaat en het Vlaams parlement, terwijl Tom via het Vlaams Parlement en de provincie het tot raadgever schopte bij Vlaams minister Zuhal Demir. Twee politieke raspaarden die de knepen van het vak door en door beheersen.” 

Macha Vanderbist en Phillipe Laeremans vervolledigen de top vijf. Plaatsen 6 en 7 worden ingevuld door gemeenteraadslid Fons Piessens en OCMW-lid Jean-Marie Hernalsteen. “Een héél bewust signaal”, zegt Rennen. “Het sociale aspect is enorm belangrijk voor ons. “Met Macha, die op 9 juni maar liefst 5.600 stemmen haalde, en de ervaring van Philippe, Fons en Jean-Marie vanuit het OCMW en de gemeenteraad, hebben we een sterk sociaal team”. Voormalig OCMW-voorzitter en huidig gemeenteraadslid Roger Artois staat op de 11de plaats. Huidig gemeenteraadslid en voormalig schepen Luk Vander Elst duwt dan weer de lijst.  

14 nieuwe gezichten 

“Met N-VA bieden wij de vernieuwing die Zaventem nodig heeft”, zegt Rennen. Met maar liefst 14 nieuwe gezichten op de lijst geeft N-VA alvast zelf het goede voorbeeld. Met Katherine De Bock, Johan Keyaerts en Eric Van Roey hebben we drie nieuwe sterke kandidaten uit Sterrebeek. Niel Vandervelde zorgt vanop de 9de plaats dan weer voor een frisse wind in Zaventem. 

Klaar om opnieuw te besturen 

In de loop van september maakt N-VA haar verkiezingsprogramma bekend. Maar Rennen maakt er met deze lijst duidelijk geen geheim van dat N-VA opnieuw, na een oppositiekuur van 6 jaar, wil besturen. “De Zaventemnaars staan in oktober voor heldere een keuze: blijven aanmodderen of kiezen voor echte verandering, vooruitgang en vernieuwing? Voor verantwoorde keuzes in het belang van iedereen die woont, werkt, onderneemt in onze gemeente. Een bestuur dat netheid en veiligheid prioritair aanpakt en luistert naar haar bevolking”, daar gaan wij voor besluit de kandidaat-burgemeester strijdvaardig.   

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is