N-VA Zaventem wil nieuwe sportsite met olympisch zwembad

Op 5 oktober 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Patrimonium, Sport, Verkiezingen 2018
N-VA Zaventem wil nieuw zwembad

N-VA Zaventem heeft grootse plannen met de Zaventemse sportinfrastructuur. "Het gemeentelijk zwembad is versleten en de locatie boven in het park is verre van ideaal. Ook de sporthal is op termijn aan vernieuwing toe. Volgende legislatuur willen we dan ook werk maken van een centrale, moderne sportsite met olympisch bad, sporthal en gezamelijke cafetaria", zegt schepen van sport Erik Rennen.

Het gemeentelijk zwembad De Motte kampt al lange tijd met allerlei kwaaltjes. Enkele maanden geleden nog kwam een van de spots los omdat de bouten verroest waren. Schepen van sport Erik Rennen greep in en zorgde ervoor dat alle verlichting vervangen werd door LED-verlichting. "Beter voor het milieu én voor de portefeuille van de belastingbetaler", verduidelijkt Rennen. "Op middellange termijn is de situatie echter onhoudbaar. Het zwembad dateert van decennia geleden en bouwkundig is het gebouw gewoon op." De N-VA-lijsttrekker liet zich eerder al ontvallen dat Zaventem nood heeft aan een nieuw zwembad en N-VA Zaventem zette die woorden kracht bij door de bouw van een nieuw zwembad op te nemen in het verkiezingsprogramma.

Olympisch bad

“We willen het hoofd bieden aan de drukte in het zwembad door een bad te bouwen van 50 meter”, zegt Rennen. "Van zo'n olympisch zwembad worden niet alleen competitiezwemmers beter, maar vooral ook de recreatieve baantjestrekkers en de zwemscholen. Momenteel is er in de provincie Vlaams-Brabant geen enkel bad met Olympische afmetingen. Dit zou ons dan ook toelaten om nationale zwemwedstrijden naar Zaventem te halen.”

Glijbanen en wellnessruimte

“Maar we kijken ook verder dan de sportieve zwemmer. Ook jonge gezinnen en de jeugd moeten zeker hun weg naar het zwembad vinden. Een recreatiebad met glijbanen en een wellnessruimte moeten voor ons dan ook zeker en vast onderzocht worden." Het nieuwe zwembad zou geïmplementeerd worden op een sportsite waar ook een nieuwe sporthal haar plaats kan krijgen. "De huidige sporthal heeft immers ook zijn beste tijd gekend. Beide sportfaciliteiten zouden wat ons betreft best een gezamenlijke cafetaria delen: op die manier maak je die economisch levensvatbaar. Daarnaast bekijken we de mogelijkheid om ook een klimmuur in de plannen te integreren, zodat we een echte sportsite kunnen creëeren", besluit de lijsttrekker ambitieus.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is