Provincie steunt Nederlandse lessen voor kleuters met 15.000 euro

Op 25 november 2019, over deze onderwerpen: Vlaams karakter

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een bedrag van 15.000 het Zaventemse project 'Babbelaars', een taalproject voor kleuters. "Deze projecten hebben een sociaal doel", zegt gedeputeerde voor Vlaams Karakter Bart Nevens. "Kennis van het Nederlands is van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap en is zeker in Zaventem een noodzaak."

Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. Naast een essentieel element voor een goede integratie in de lokale gemeenschap zorgt kennis van het Nederlands bovendien voor meer kansen op de arbeidsmarkt. "In Zaventem spreekt de meerderheid van de kleuters thuis een andere taal dan het Nederlands. Daarom dat ik, als gedeputeerde, enorm belang hecht aan het ondersteunen van het Vlaams karakter in de luchthavengemeente", zegt Nevens. Om de leerkrachten van de 3 betrokken gemeentelijke kleuterscholen hierin te ondersteunen, zullen studenten de kleuterjuffen bijstaan op vlak van taalstimulering Nederlands.

Gemeentelijke scholen

Het project richt zich op de onthaalklassen en eerste klassen, in totaal gaat het om 9 klassen. Elke voormiddag van 9 tot 11 uur zullen studenten de kleuterjuffen ondersteunen en begeleiden. Ze krijgen hiervoor een vorming en er zullen intervisiemomenten worden voorzien. De dienst onderwijs en een projectcoördinator slaan hiervoor de handen in elkaar. De projecten gaan door in de gemeentelijke basisscholen van Zaventem, Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe.

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is