3X3 masters basketballtornooi groot succes!

Op 30 juni 2016, over deze onderwerpen: Sport

Op zondag 26 juni ging in de Zaventemse sporthal het 3X3 masters basketball tornooi door. "Met 53 ingeschreven ploegen was het een groot succes", blikt schepen van Sport Erik Rennen een tevreden terug.

Het tornooi is een samenwerking tussen de Vlaamse Basketball liga, Sportizon en de gemeente. Zaventem was naast Antwerpen, Brussel, Destelbergen en Kortrijk één van de plaatsen waar de kwalificatieronden plaatsvonden. Op 30 juli komen de beste teams uit de kwalificatie-tornooien samen in Antwerpen om te strijden voor de 3X3 Masters titel en beker waarna de beste doorstromen naar de Europese finales.

3x3 basketball of streetbasketball wordt gespeeld met twee ploegen van 3 basketspelers en met één basketbalring. “We hadden in Zaventem 53 ingeschreven ploegen waaronder verschillende topploegen uit de Belgische en Nederlandse basketball competitie waardoor de wedstrijden van een ongelooflijk hoog niveau waren” zegt Erik Rennen. "Het is basketball voor iedereen en kan altijd en overal gespeeld worden. De leuze 'basketball never stops' werd er letterlijk tot leven gebracht. Met FIBA als grote bezieler en honderden erkende organisatoren wereldwijd is 3X3 een spel waar je geen superster moet zijn om uit te blinken op het veld en het niet uitmaakt waar je speelt. Basketbal en plezier maken is waar het allemaal om draait, vervolledigd schepen Rennen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is