Eerste sterretjesweide in Zaventem een feit

Op 3 juni 2018, over deze onderwerpen: Patrimonium
Sterretjesweide Zaventem Tom De Vits

Het kerkhof van Zaventem heeft sinds kort een apart herdenkingsplekje voor levenloos geboren kindjes. “Dergelijk verlies heeft een enorme impact op het hele gezin, waardoor een blijvend aandenken zeker op zijn plaats is”, zegt gemeenteraadslid Tom De Vits.

Een tijdje geleden keurde de Zaventemse gemeenteraad het voorstel van gemeenteraadslid Tom De Vits (N-VA) om op de Zaventemse kerkhoven sterretjesweides in te richten goed. “Zo’n sterretjesweide is een plaats op het kerkhof waar levenloos geboren kinderen kunnen herdacht worden. Aangezien een sterretjesweide een ander karakter heeft dan een begraafplaats wouden we iets uniek creëren en wilden we niet over één nacht ijs gaan. In nauwe samenwerking met de schepen en de diensten hebben we verschillende locaties en ontwerpen uitgewerkt”.

Beertje

“Omdat het om kindjes gaat ontwierpen onze gemeentelijke diensten een prachtig veldje in de vorm van een beertje, waarin de naamkaartjes van de kindjes kunnen geplaatst worden. Er is nu echt een mooi en persoonlijke herdenkingsplekje”.

Zoals beslist in de gemeenteraad zal er in de toekomst gekeken worden of er ook op de andere kerkhoven in de gemeente een Sterretjesweide ingericht kan worden. “We hebben voor elke locatie een ontwerp op maat, dus het is zeker mogelijk", besluit Tom tevreden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is