Gemeente gaat voor een duurzaam wagenpark

Op 25 november 2016, over deze onderwerpen: Energie en Milieu, Patrimonium, Ruimtelijke ordening
Erik Rennen N-VA Zaventem duurzaamheid milieu

De gemeente kocht een 100% elektrisch aangedreven wagen aan voor haar dienst Omgeving (Ruimtelijke Ordening en Milieu). "Ook in de toekomst staan er nog aankopen van milieuvriendelijke voertuigen gepland", laat schepen van Milieu Erik Rennen weten.

"Aanvankelijk werd er een budget gereserveerd voor de aankoop van 2 dieselwagens.  Maar aangezien we als gemeentebestuur een belangrijke voorbeeldfunctie hebben inzake duurzame mobiliteit, kozen we uiteindelijk voor een 100% elektrische uitvoering", legt schepen Erik Rennen uit die meegeeft dat deze aankoopt in de uitvoering van het gemeentelijk Klimaatactieplan (Burgemeestersconvenant) kadert. Deze week vond de sleuteloverhandiging plaats in aanwezigheid van burgemeester Ingrid Holemans en onze schepen voor milieu en duurzaamheid Erik Rennen.

"Aan de hand van een opvallend opschrift zal voor iedereen die de wagen tegenkomt meteen duidelijk zijn dat het om een elektrisch exemplaar gaat. En om het duurzaamheidsverhaal rond te maken: het gemeentebestuur heeft voor de afname van elektriciteit een abonnement bij een leverancier van 100% groene stroom. De wagen zal bijgevolg uitsluitend rijden op duurzaam geproduceerde energie!"

Daarnaast zal de volgende nieuwe dienstwagen, die in functie van het nieuwe Cultureel Centrum wordt aangekocht, eveneens een elektrisch exemplaar worden, zo werd er door het college beslist.  Bovendien heeft de gemeente reeds een hybride wagen in dienst. De Lokale Politie Zaventem plant daarenboven de aankoop van 3 nieuwe CNG wagens, bovenop de 4 CNG wagens en 2 hybrides die reeds in dienst zijn. Al deze aankopen samen zorgen ervoor dat het wagenpark van de gemeente evolueert naar een duurzamer verhaal.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is