Vandalisme blijft Zaventem teisteren: afvoerbuizen sporthal gestolen

Op 17 oktober 2019

De sporthal van Zaventem kreeg voor de zoveelste keer op korte tijd bezoek van vandalen. Ditmaal gingen de daders er met een tiental nieuwe afvoerbuizen van door. Oppositieraadslid Erik Rennen (N-VA) is niet te spreken over de opeenstapeling van incidenten en vraagt dat de burgemeester ingrijpt.

In de nacht van maandag op dinsdag werden een tiental nieuwe afvoerbuizen gestolen aan de sporthal. De afvoerbuizen werden pas vorig jaar geïnstalleerd. 

Opeenstapeling van feiten

Het is niet de eerste keer dat de sporthal het doelwit is van mensen met slechte bedoelingen. Op 8 september sloegen inbrekers het raam van de deur stuk met een grote steen en plunderden ze de kassa.  Goed voor een buit van zo’n 500 euro. 

Diezelfde nacht kreeg ook de voetbalkantine van voetbalclub KVW Zaventem inbrekers over de vloer. Een brandblusser werd daarbij door tegen het deurraam gegooid, waardoor dat ernstig beschadigd werd. Zondagavond zakte één van een van de twee luchthallen bij tennisclub Tenza in. "Het is nog niet duidelijk of het hier ook gaat om een vandalenstreek, maar het is niet de eerste keer dat de tennisclub hiermee geconfronteerd wordt", zegt oppositieraadslid Erik Rennen.

N-VA wil meer blauw op straat

Waarom de sporthal en de sportclubs in de omgeving het doelwit zijn, blijft momenteel een raadsel. Erik Rennen, die tijdens de vorige legislatuur als sportschepen nog mee verantwoordelijk was voor de vernieuwing van de sporthal, reageert misnoegd. “De totale kostprijs voor de werken aan de sporthal hebben de gemeente 1 miljoen euro gekost”, klinkt het. “Dat dieven nu de afvoerbuizen van het gebouw rukten is een kaakslag voor de belastingbetaler. Het is de zoveelste diefstal in enkele weken tijd in onze gemeente. Het loopt de spuigaten uit.”

Vorige maand trok de N-VA-fractie al aan de alarmbel en eiste ze meer blauw op straat en meer cameratoezicht. Ze vroeg ook dat de commissie algemene veiligheid bijeenkwam, waarin de gemeente en de politie zullen moeten vertellen welke plannen ze hebben om de Zaventem opnieuw veiliger te maken. “We zijn dan ook tevreden dat de gemeente ingaat op onze oproep en zo’n commissie organiseert. Voor onze inwoners is het belangrijk dat er iets verandert, want velen van hen lopen met schrik over straat door de recente gebeurtenissen in Zaventem.”

Bron: Eigen berichtgeving en HLN

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is