Voetbalclub KVW Zaventem gaat Nederlandse les geven

Op 9 oktober 2015, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport, Vlaams karakter

Voetbalclub KVW Zaventem gaat binnenkort met de steun van het gemeentebestuur van start met lessen Nederlands voor anderstalige spelertjes én hun ouders. Daarmee wil de club het Frans op en rond het voetbalveld terugdringen. Eén van de kantines zal elke woensdagmiddag omgevormd worden tot klaslokaal. N-VA Zaventem is verheugd met het initiatief.

Erik Rennen (N-VA), schepen van Sport en Vlaams Karakter: "We zijn van plan om met de hulp van de gemeentelijke integratiedienst taallessen Nederlands aan te bieden bij KVW Zaventem. Dit initiatief komt er in nauwe  samenwerking met de club, die zelf vragende partij was".

Samenwerking gemeente en club

"Dit komt helemaal niet uit de lucht vallen, want al van bij de overname van de club afgelopen zomer waren er plannen om met lessen Nederlands te starten. Een mooie samenwerking tussen gemeentebestuur en club", geeft Rennen aan.

De lessen zouden binnen enkele weken kunnen starten. Het is de bedoeling om spelertjes die Frans of een andere taal spreken elke woensdagmiddag de kans te bieden Nederlands te leren. Belangrijk is dat ook de ouders welkom zijn.

"Nederlands is voertaal. punt."

Het bestuur van KVW Zaventem maakte in de pers ook duidelijk dat Nederlands de voertaal is  de club. Iets wat ze ook de trainers duidelijk gemaakt. Zij moeten Nederlands praten op training en dat is ook voor de spelers het geval.

N-VA Zaventem is verheugd met deze samenwerking en prijst de inzet van het bestuur van de voetbalclub en schepen Erik Rennen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is