Zeenpark ingekleurd als jachtgebied

Op 30 oktober 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Jeugd, Patrimonium

Het Zeenpark in Sterrebeek, waar de Chiro haar onderkomen zal vinden temidden van een speelbos, is ingekleurd als jachtgebied. Gemeenteraadslid Tom De Vits (N-VA) wil dat het gemeentebestuur de jachtgebieden in de gemeente dringend onder de loep neemt.

Hoewel de gemeente Zaventem en grote delen van haar deelgemeenten volgebouwd en fel verstedelijkt zijn, zijn grote stukken ervan nog steeds ingekleurd als jachtgebied. Ook in het centrum van Sterrebeek is er een groot jachtgebied. “De gemeente kocht vorige legislatuur heel wat gronden aan om het Zeenpark uit te breiden. Fase 2, het stuk tussen de Zeenstraat, de Tramlaan en de Hippodroomkaan, is echter nog quasi volledig ingekleurd als jachtgebied. Het gemeentebestuur wil op deze plek echter de nieuwe lokalen van Chiro Sterrebeek onderbrengen en plantte er vorige winter nog de bomen aan voor het toekomstige speelbos”, zegt gemeenteraadslid Tom De Vits.

Middenin woonwijk

“De inkleuring als jachtgebied betekent dat jagers er dus mogen jagen. Los van de toekomstige bestemming als park en onderkomen voor de Sterrebeekse jeugd, stel ik me vragen bij de wenselijkheid ervan, aangezien deze zone zich middenin woonwijken bevindt. Het lijkt me de logica zelve dat de gemeente dit jachtgebied onmiddellijk schrapt”, zegt De Vits.

"Gemeente moet inwoners informeren"

Volgens de Vits moet gemeentebestuur dringend actie ondernemen en de jachtgebieden in de gemeente onder de loep nemen. “Wat mij betreft mogen alle jachtgebieden op gemeentelijke gronden geschrapt worden, maar die oefening moet het college zelf ondernemen”, aldus de N-VA’er.

Een actualisering van de huidige kaart is hoognodig, want ook de Matexi-wijk die momenteel in de steigers staat achter de LIDL in Sterrebeek, staat ingekleurd als jachtgebied.  De Vits wil dan ook dat het gemeentebestuur haar inwoners inlicht en hen op hun rechten en plichten wijst wanneer hun perceel in een jachtgebied valt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is