Zwembad wordt toegankelijker voor mensen met een beperking

Op 3 mei 2017, over deze onderwerpen: Energie en Milieu, Patrimonium, Sport

Het gemeentelijk zwembad ‘De Motte’ krijgt een subsidie van de Vlaamse Overheid. “We gaan ons zwembad toegankelijker maken voor mensen met een beperking”, zegt Schepen van Sport Erik Rennen.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakt 113.000 euro vrij voor de renovatie van het gemeentelijk zwembad. “In totaal maakt de Vlaamse Regering maar liefst 10 miljoen euro vrij voor nieuwbouw- of renovatieprojecten voor zwembaden. Ook wij dienden samen met 36 andere gemeenten een dossier in. Ons dossier bleek sterk genoeg en dus haalden we een subsidie binnen”, zegt Erik Rennen.

“We willen dat iedereen naar het zwembad kan komen. Ook wie minder goed te been is. Daarom gaan we investeren in een externe rolstoellift voor bejaarden en mensen met een beperking. Daarnaast komt er ook een lift in het zwembad zelf, waarmee je werkelijk in en uit het water gezet wordt. Bovendien zullen mensen met een beperking in de toekomst ook vlak voor de ingang kunnen parkeren.”

Naast Schepen van Sport is Rennen ook bevoegd voor milieu: “Ook hier vergeten we het duurzaamheidsaspect niet en zullen we LED-verlichting plaatsen. Voor de werken, die we eind dit jaar willen starten, zullen we het zwembad mogelijk enkele dagen moeten sluiten, maar dat bekijken we nog.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is