Asfalt wijkt voor natuur in Sterrebeek

Op 10 mei 2017, over deze onderwerpen: Energie en Milieu, Openbare werken

Momenteel worden een deel van de Zeenstraat en de Normandijlaan in Sterrebeek opengebroken. “Voorgoed, want het asfalt moet wijken voor natuur zodat het Zeenpark groter kan worden”, zegt schepen van Openbare Werken Luk Vander Elst.

Nadat het gemeentebestuur haar plannen uitvoerig had toegelicht op ‘Zaventem aan Zet’ kreeg het groen licht van de Sterrebeekse bevolking om het Zeenpark uit te breiden. “We hebben onze inwoners een participatieve democratie beloofd en dus houden we ons daaraan”, zegt Vander Elst. “De inwoners konden hun zegje doen over verschillende opties. En daaruit bleek dat de ontdubbeling van de Zeenstraat en het knippen van de Normandijlaan duidelijk de voorkeur droegen.”

17 hectare groot park

“Momenteel is de aannemer de meer dan 300 meter lange asfaltstrook aan het verwijderen. Daarna komt de betonnen ondergrond aan de beurt, wat wel voor enige geluidshinder zal zorgen. Zowel het asfalt als het beton en de metalen staven worden gerecycleerd. Het vroegere pleintje in de Zeenstraat zal tijdens de werken dienen als voorlopige opslagplaats, maar nadien zal het park ook daar worden aangelegd. Op die manier maken we een groene long van maar liefst 17 hectare in het hart van Sterrebeek”.

Finse piste

Schepen Erik Rennen, bevoegd voor Milieu en Sport, vult aan: “Binnen enkele weken wordt de beek opnieuw opengelegd. De grond daarvan zal worden gebruikt om het terrein te herprofileren met hoger en lager gelegen delen. Daarna zal het tracé van de 1302 meter lange Finse piste, die voorzien zal zijn van LED-verlichting, worden ingericht. Voor het bouwverlof in juli zullen we reeds een goede indruk krijgen van de parkindeling. In het najaar volgen dan het sportveldje en de afwerking. We hopen nog dit jaar het volledig vernieuwde park open te kunnen stellen voor het publiek”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is