Luk Vander Elst

Ik ben een echte Nossegemnaar, ben gehuwd met Lien, heb twee dochters en ben drie keer opa. Ik heb tien jaar voor de klas gestaan en programmeerde in 1987 een softwareprogramma om anders te kunnen rapporteren. Dit concept viel in zeer goede aarde en zo’n 500 scholen maakten er gebruik van. Omdat vooral mijn schepenambt “Openbare Werken” zeer veel tijd in beslag nam (ik probeerde alle werf- en voorbereidende vergaderingen mee te maken) besloot ik in 2017 om mijn werk op te zeggen en mij nog uitsluitend te concentreren op deze belangrijke job.

Verenigingsleven: cultuur  en sport

In 1976 richtte ik samen met enkele vrienden de jeugdvereniging “Integendeel” op, dat tot voor enkele jaren een ankerpunt  was voor de plaatselijke jeugd. Ik werd voorzitter van de jeugdraad en mag intussen al bijna 30 jaar vele fijne activiteiten organiseren als voorzitter van het Davidsfonds Toen mijn kinderen in de Sint-Lambertusschool zaten, mocht ik dit combineren met het voorzitterschap van het oudercomité, en datzelfde deed ik in het Paridaensinstituut te Leuven. Hierna ging het naar de Kerkraad en de vzw Sint-Lambertuskring, waarin ik meewerkte om het kinderdagverblijf ‘Het Lambertijntje’ en het ontmoetingshuis ‘De Kring’ op poten te zetten.

Ook uit sporten haal ik voldoening. Zo turnde ik bij de turnkringen van Nossegem en Kortenberg. Vandaag speel ik volleybal, in de ‘Competitie van de Vriendschap’.

De stap naar de politiek was vanuit zo’n voorafgaand leven een natuurlijke doorstroming. Iets willen doen voor en met mensen is mijn ‘leitmotiv’, mijn Vlaamse reflex eveneens. Ik ben sinds 2006 gemeenteraadslid en was vorige legislatuur schepen van openbare werken, informatica en digitale communicatie. Vandaag verdedig ik de belangen van onze inwoners opnieuw vanuit mijn functie als gemeenteraadslid.