Schapenweide in Nossegem blijft gevrijwaard

Op 26 juni 2019, over deze onderwerpen: Energie en Milieu, Ruimtelijke ordening
N-VA Zaventem schapenweide Nossegem

N-VA-gemeenteraadsleden Tom De Vits en Luk Vander Elst reageren tevreden op de beslissing van de Zaventemse meerderheid om in het nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplan voor Nossegem de natuur achter de schapenweide te behouden. “Onze constructieve oppositie loont”, zeggen de twee Nossegemnaars.

Bij de opmaak van de nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplannen werd de zone achter de schapenweide tegenover de Colruyt in Nossegem door de meerderheid zo ingevuld dat er in de toekomst een grote verkaveling mogelijk zou zijn. “Eind februari waarschuwden we voor die ruimtelijke invulling”, zegt Tom De Vits. “De meerderheid heeft nu beslist dat de toekomstige invulling woonparkgebied zal blijven, wat inhoudt dat de schapenweide en het groene karakter van de wijk bewaard kunnen blijven.”

“Bij de start van het ontwerp van de plannen waren we destijds als coalitiepartner betrokken. Het principe om op een doordachte manier om te gaan met de ruimte en het karakter van onze gemeente vinden we nog steeds terug in de ruimtelijke uitvoeringsplannen, vandaar dat we deze dan ook mee goedkeurden op de gemeenteraad", zegt Luk Vander Elst. 

"Gelukkig kwamen er nog enkele wijzigingen aan de plannen van de meerderheid: zo kan er op het einde van de Felix Goossenstraat, achter de kerk, nu niet langer een hotel komen, maar zijn er slechts een beperkt aantal woningen mogelijk tegenover de bestaande bebouwing. Het resterende stuk wordt groenzone. Dit dossier toon nog maar eens duidelijk aan dat onze kritische, maar constructieve houding zeker en vast nodig blijft”, besluiten Vander Elst en De Vits.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is