"Het Zeen" wordt heraangelegd en krijgt Finse piste

Op 1 februari 2015, over deze onderwerpen: Energie en Milieu, Jeugd, Openbare werken, Ruimtelijke ordening, Sport

Het Zeen in Sterrebeek zal er binnenkort helemaal anders uitzien. Naast het skatepark en de voetbal- en tennisterreinen worden er weldra een Finse piste, een hondenweide en een petanquebaan aangelegd. In het park zelf wordt de oude beek opnieuw bloot gelegd en wordt alles volledig heraangelegd.

De plannen om een Finse piste aan te leggen zijn niet nieuw. Het dossier kwam echter moeilijk van de grond, en door de politieke malaise (enkele gemeenteraadsleden ondertekenden twee voordracht aktes en werden hiervoor veroordeeld, red.) waardoor de gemeente zelfs heel wat subsidies misliep. Onder impuls van N-VA schepenen Erik Rennen en Luk Vander Elst komt de piste er nu toch.

Perfecte locatie

"De aanleg van de piste kadert in een groter project", zegt schepen van Openbare werken Luk Vander Elst. "Oorspronkelijk was het de bedoeling om de piste in Zaventem aan te leggen, maar de luchthaven weigerde dit. Op de voorziene plaats komt er in Zaventem een aftakking van de HST-fietsroute naar de luchthaven. Door dat fietspad zou er te weinig plaats zijn om er ook nog een Finse piste naast te leggen. Maar het alternatief in Sterrebeek is eigenlijk beter, omdat het midden in een woonwijk ligt. De looppiste, die boomschors als ondergrond zal hebben, zal 1.300 meter lang zijn en zal volledig verlicht zijn."

Sterrebeek wordt groener

Erik Rennen: "Het Zeenpark wordt groter én vooral: veel toegankelijker en aangenamer. We gaan een heuse groene long creëren, waar sporten en natuur hand in hand zullen gaan. Samen met de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) gaan we het park volledig herinrichten. De Kleine Maalbeek en de Vuilbeek zullen grotendeels opnieuw als open beek aangelegd worden. Die herinrichting gaf ons de kans om verschillende andere functies, waaronder de piste, mee in het project op te nemen."

Gloednieuw multifunctioneel sportterrein

Naast de Finse piste zal er ook een multifunctioneel sportterrein komen. Voorts komt er mogelijk een Fit-o-Meter, dat is een soort outdoor fitness. Tot slot zullen ook wandelaars zich kunnen uitleven, want er komen verschillende wandelpaden.

N-VA houdt zich aan participatieve democratie

Voor N-VA is participatieve democratie geen hol woord. Tijdens een wijkvergadering werden de plannen dan ook met de buurtbewoners besproken. Ze konden onder meer hun mening geven over de indeling van het park en de ligging van het multifunctioneel sportterrein. Adviezen die ook effectief gevolgd werden. Het vernieuwde Zeenpark moet in 2018 een feit zijn.

 

foto: Galicia

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is