N-VA past voor tunnel en ondergrondse parking in Zaventem centrum

Op 20 december 2019, over deze onderwerpen: Energie en Milieu, Mobiliteit, Openbare werken

N-VA Zaventem reageert afwijzend op het idee van burgemeester Holemans om een tunnel en ondergrondse parking te bouwen in Zaventem centrum. “Een megalomaan idee dat onze inwoners zeer veel geld zal kosten en de parkeerdruk in de straten zal doen stijgen”, benadrukt N-VA.

De gemeente Zaventem gaat een studiebureau inschakelen om het sluipverkeer in de gemeente in kaart te brengen, met als doel om verkeersluwe dorpskernen te creëren. “Ook qua mobiliteit staat het vaak stil onze gemeente”, zegt N-VA fractieleider Erik Rennen. “Een studie die aangeeft waar de pijnpunten liggen kan zeker helpen om de problematiek van sluipverkeer aan te pakken. Het feit dat de schoolomgevingen duidelijk in kaart gebracht worden is een zeer goede zaak. Jammer dat ook het megalomane idee van de burgemeester om een tunnel aan te leggen onder de parklaan in Zaventem centrum én om een ondergrondse parking op het kerkplein te bouwen, in de plannen van de meerderheid vervat zitten.”

Miljoenen investering voor de inwoner

Gemeenteraadslid Roger Artois (N-VA): “Zo’n tunnel en parking zouden tientallen miljoenen euro’s kosten, geld dat de meerderheid niet heeft ingeschreven in de meerjarenplanning, die ze zopas hebben opgemaakt. De burgemeester kijkt naar de hogere overheden om financieel bij te springen, maar de Parklaan is een gemeentelijke weg. De vraag is dus eerst en vooral óf de Vlaamse overheid effectief zou wíllen bijspringen. Indien niet, dan dreigt een financiële kater voor onze gemeente. Bovendien is er geen enkele garantie dat een tunnel sluipverkeer zal weren, integendeel.”

Betalend parkeren in heel Zaventem centrum?

Ook het idee om een ondergrondse parking op het kerkplein te voorzien wordt niet op gejuich onthaald door N-VA. “Een nieuwe, modernere en veiligere inrichting van het Kerkplein is zeker geen slecht idee”, zegt gemeenteraadslid Tom De Vits (N-VA). “Maar de komst van een ondergrondse parking betekent dat parkeren in alle omliggende straten ook betalend zal moeten worden. Waarom zou je anders betalen om in een ondergrondse parking te gaan staan, als het bovengronds gratis kan? De parking moet zich immers terugverdienen voor een parkingbedrijf en met het huidige tarief op het Kerkplein van 50 cent per half uur, waarbij het eerste half uur bovendien gratis is, lijkt ons dat een zeer moeilijke opgave. Het kan toch niet de bedoeling zijn om de parkeerdruk in Zaventem centrum nog meer te verhogen?”

Voor N-VA Zaventem is het duidelijk dat er een oplossing moet komen voor het sluipverkeer. “Beslissingen moeten genomen worden op basis van objectieve informatie. We zijn dus tevreden dat er een studie komt en zijn zeer benieuwd naar de resultaten, maar we waken erover dat de resultaten een goed gevolg krijgen, zónder financiële strop rond de nek van onze inwoners.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is