Zaventem: Vlaams & Gastvrij

Op 6 november 2015, over deze onderwerpen: Vlaams karakter
Zaventem: Vlaams & Gastvrij N-VA

Wie de gemeente Zaventem binnenrijdt wordt vanaf vandaag  begroet door borden met het opschrift “Vlaams & Gastvrij”. N-VA schepenen Erik Rennen en Luk Vander Elst noemen het “een belangrijk signaal en een logische stap”.

Beleidsverklaring meerderheid

“Iedereen weet dat het Vlaams karakter van onze gemeente heel belangrijk is voor ons”, begint schepen Luk Vander Elst. “Tijdens de meerderheidsonderhandelingen hamerden we er op dat er borden moesten komen aan de invalswegen die aangeven dat Zaventem zowel Vlaams als gastvrij is. Dit destijds was voor ons een breekpunt. Deze realisatie toont aan dat we woord houden en ook effectief uit voeren wat we tijdens de verkiezingscampagne beloofd hebben.”

Deel van een groter geheel

Ook schepen van Vlaams Karakter Erik Rennen is in zijn nopjes met de borden. “Deze borden onderstrepen dat Zaventem een Vlaamse gemeente is. Het belangrijkste is dat deze borden kaderen in een ruimer plan om het Vlaams karakter van de gemeente te bestendigen en te versterken. Naast het plaatsen van deze borden voeren we ook een actief taalbeleid naar handelaars toe en delen we indien nodig zelfs GAS-boetes uit.

Gastvrije gemeente

"Maar ook het tweede woord van de slagzin is voor N-VA heel belangrijk", zeggen beide schepenen. "Zaventem is een warme gemeente. Daarom voeren we ook een onthaalbeleid dat nieuwkomers toelaat zo vlug mogelijk onze taal te verwerven: Nederlands oefenen bij handelaars, taalinitiatie via de sportclubs, enovoort. Op die manier kunnen nieuwkomers zich vlugger integreren in onze gemeente en deel uitmaken van onze samenleving."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is