Philippe Laeremans

Voorzitter

Ik ben gehuwd met Ilse Niemegeers en vader van Tim. Samen wonen we wonen reeds meer dan 26 jaar Sterrebeek.

Als voorzitter van de afdeling ondersteun ik zowel ons bestuur als onze mandatarissen en kan ik wegen op de koers die we varen: de koers van verandering waar Zaventem recht op heeft. Dit wil zeggen de gemeente besturen voor de bewoners, met aandacht voor hun noden, met zorg voor hun wensen en met antwoorden op hun vragen.

Vlaams karakter

Naast het overkoepelende zijn er natuurlijk enkele speerpunten waar ik mij persoonlijk op wil focussen. Dit is onder meer het Vlaams karakter van onze gemeente: iedereen is meer dan welkom, maar dient zich wel aan de bij ons geldende spelregels te houden. Nederlands leren, Nederlands gebruiken, integreren in onze Vlaamse gemeente en deelnemen aan ons Vlaams sociaal leven zijn hiervan enkele noodzakelijke elementen.

De grootstad rukt alsmaar verder op. We mogen echter, ook al hebben we met de luchthaven één van de grootste economische hefbomen van Vlaanderen in handen, het landelijk en pittoreske aspect van Zaventem en zijn deelgemeenten niet uit het oog verliezen. Daarnaast zien we dat bij steeds meer handelaars en grote winkelketens het Nederlands niet meer op de eerste plaats komt. Meer en meer zien we dat Frans en Engels meer regel dan uitzonderling is.

Blijven inzetten op het belang van onze mooie taal en cultuur is een noodzaak. Dit zijn slechts enkele redenen waarom we ijverden voor de komst van een schepen van Vlaams Karakter. Een bevoegdheid die we vorige legislatuur onder bevoegdheid van de N-VA ten volle hebben benut en ingvuld.

Sterk team

Wat mij echter nog meer tot genoegen stemt is dat al al onze gemeenteraadsleden en al onze bestuursleden een hecht team vormen. De dossierkennis, op verschillende, uiteenlopende domeinen, van iedereen in ons afdelingsbestuur is een verrijking. Met de N-VA aan het roer, is Zaventem de weg van de verandering richting vooruitgang ingeslagen.